Een bergetappe lijkt veel op de weg naar een stabiele beheersorganisatie

Ludo Gulpen

Op 1 november startte Ludo Gulpen bij Key2Control als accountmanager. Ludo stelt zich graag voor:

Per 1 november ben ik gestart bij Key2Control als accountmanager voor de lokale overheid. Opgeleid vanuit een commerciële achtergrond (Zuyd Hogeschool) ben ik ruim 12,5 jaar actief geweest in een soortgelijke functie in het vakgebied van informatiemanagement door als klantadviseur relaties te begeleiden bij het succesvol inzetten van recordmanagement- en zaaksysteemapplicaties.

Getriggerd door het enthousiasme van Arie en Bart heb ik na een bijzonder succesvolle tijd bij mijn vorige werkgever besloten de stap te zetten naar Key2Control. Ook bij Key2Control zal ik in de rol van accountmanager nieuwe en bestaande relaties helpen met het verwerven, implementeren en bovenal succesvol uitrollen van het Management Control Systeem (MCS) binnen hun organisatie.

Fietsend door het leven

Naast de rol van accountmanager ben ik een vader van twee, partner en een fanatieke fietser die geniet van het Limburgse landschap, de aangrenzende regio’s zoals de Ardennen, Voerstreek en de Duitse Eifel. Ook proberen mijn partner en ik één keer per jaar een fietsvakantie te plannen om onze conditionele grenzen op te zoeken en échte bergen te trotseren. Naast het onderhouden van de fysieke gesteldheid levert het fietsen mij ook mentale rust én weerbaarheid op. Na een uurtje met het hoofd in de wind ziet de wereld er al heel snel anders en meestal ook beter uit waardoor ik mij optimaal kan blijven inzetten voor onze klanten.

Draagvlak is cruciaal

Zowel nu in mijn eerste weken bij Key2Control, als bij mijn vorige werkgever heb ik ervaren dat draagvlak bij (eind)gebruikers cruciaal is voor het slagen van de implementatie en het gebruik van de software in de dagelijkse praktijk na de implementatie. Projecten om software te implementeren komen namelijk altijd boven op de dagelijkse werkzaamheden. Jouw werkweek is al (over)vol om vervolgens te horen dat project a, b en c ook moeten worden opgepakt. Jullie organisatie moet tenslotte voldoen aan de BIO, AVG, KIDO of de financiële en fiscale rechtmatigheidsverantwoording. Met name op het gebied van financiële en fiscale rechtmatigheidsverantwoording gaat in 2023 veel veranderen.” Het voordeel en de gemakken die de nieuwe oplossingen je gaan opleveren zie je vaak nog niet als je aan het begin van het project staat en druk bent met de waan van de dag.

Als een bergetappe…

Om een succesvolle implementatie te beschrijven, maak ik regelmatig de vergelijking met een bergrit op de fiets. Er doemt, vanwege de nieuwe software, een beklimming voor je op waar je best tegen op ziet. Gedurende het implementatietraject van de software kan het soms ook zwaar worden, bergop rijden wordt namelijk nooit makkelijker. Als je na enkele weken de implementatie en opleidingen van onze software hebt afgerond, en daarmee metaforisch op de top bent aangekomen, is het altijd goed om je successen te vieren. You did it! En nu!?

Een stevige basis is gelegd

Het leuke van de softwareoplossingen van Key2Control is dat na het bereiken van de top het pas echt interessant wordt. Je hebt namelijk een stevige basis gelegd voor je volgende audit of PDCA-cyclus. Je weet namelijk aan welke eisen je moet voldoen, je toetsbare normen. Je weet ook al in hoeverre je aan deze eisen voldoet en welke risico’s je loopt als je niet voldoet volgens je GAP analyse vanuit de vorige cyclus. Hierdoor kun je je maximaal focussen op datgene wat nog moet gebeuren en ondervinden of je beheersmaatregelen effectief zijn.

De voordelen ervaren van het Management Control Systeem

Gaat het dan echt zo makkelijk hoor ik wel eens? Mijn antwoord is dan volmondig ‘Ja’. Je zult nog steeds moeten trappen, en bergop doet soms best pijn, maar eenmaal aan de top heb je de wind in de rug en loopt de weg weer bergaf. De finish lag namelijk niet op de bergtop, die beklimming moest enkel overwonnen worden zodat je vanaf nu alle voordelen ervaart van een integraal Management Control Systeem voor je organisatie in je planning & control cyclus.

Samen fietsen of koffie drinken?

Ben je een fietser en wil je meer weten over mijn avonturen bij Key2Control dan maak ik graag tijd voor je vrij om gezamenlijk te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen tijdens een rit door het mooie Nederland. Ben je geen fietser, maar wel benieuwd naar de mogelijkheden van Key2Control? Ik drink ook gewoon koffie, zwart graag 😊 dat mag virtueel via Teams of bij jou op locatie!

Neem contact op met Ludo. 

Verbind met Ludo op LinkedIn.