Fiscale Rechtmatigheid

Met Key2Control GRC software is jouw organisatie aantoonbaar in control op de verantwoording van de fiscale rechtmatigheid en goed voorbereid op de accountantscontrole.

Jouw uitdaging

In een snel veranderende wereld moeten overheidsorganisaties steeds vaker verantwoording afleggen over de niet-financiële rechtmatigheid zoals de fiscale en juridische rechtmatigheid van handelen. Deze verantwoording gaat over verschillende bedrijfsvoeringprocessen.

Onze oplossing

Key2Control software beschikt over een ingericht systeem om de verantwoording van de fiscale rechtmatigheid op een efficiënte manier te organiseren en effectief uit te voeren.

Het systeem maakt gebruik van het PDCA-kwaliteitsmodel van Deming en alle specifieke standaarden voor fiscale rechtmatigheid. Omdat landelijke standaarden ontbreken hebben wij elk normenkader voor fiscale rechtmatigheid in eigen beheer en in samenwerking met klanten ontwikkeld. Het systeem sluit aan op de eisen die gesteld worden door de Belastingdienst in het kader van Horizontaal Toezicht overeenkomsten.

Elke norm is voorzien van specifieke stuurvragen en voorgedefinieerde Act- en Check-maatregelen. Taken kunnen eenvoudig worden aangemaakt en uitgezet bij andere medewerkers. Verantwoording afleggen kan op elk moment dankzij standaard rapportages op basis van realtime informatie. Met enkele muisklikken genereert het systeem bijvoorbeeld een verklaring van toepasselijkheid, jaarplan en voortgangsrapportage. De dasboards zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de actuele status. De verzamelde bewijslast wordt auditproof opgeslagen in de versleutelde omgeving.

Demo aanvragen

Normenkaders

Onze rechtmatigheidsoplossing bevat de volgende normenkaders:

  • Btw en btw-compensatiefonds
  • Vennootschapsbelasting
  • Loonbelasting

Meer weten?

Alle normenkaders zijn modulair leverbaar. Om de fiscale rechtmatigheidsverantwoording optimaal in te richten voor jouw organisatie stemmen we graag goed af. Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek bespreken we graag jouw wensen, eisen en mogelijkheden

Neem contact op met ons
Alle artikelen over fiscale rechtmatigheid

Informatiebeveiliging

Krijg grip op informatiebeveiligingsprocessen met Key2Control software. Conform ISO27001, NEN7510, ISAE3402 of Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Dankzij de software is jouw organisatie volledig voorbereid op een audit of certificering.

Privacy management

Met Key2Control software heb je grip op al je privacy managementprocessen. Conform AVG en Wpg. Met inzet van de software is jouw organisatie volledig voorbereid op een audit of certificering.

Informatie beheer en archivering

Aantoonbaar in control conform ISO16175, NEN2082, KIDO, DUTO of Rodin met Key2Control software. Jouw organisatie is volledig voorbereid op een audit of certificering.

Bedrijfscontinuïteit

De Key2Control software sluit aan op de eisen uit de ISO/NEN22301:2019 en ondersteunt jouw organisatie bij het borgen van de bedrijfscontinuïteit tijdens een ernstige verstoring of calamiteit.

Financiële rechtmatigheid

Jouw organisatie is aantoonbaar in control op het gebied van financiële rechtmatigheid met Key2Control software. De 1e, 2e en 3e -lijns organisatie is gestructureerd en overzichtelijke en daardoor goed voorbereid op verantwoording.

Register van verwerkingen van persoonsgegevens

Met de Key2Control software is jouw organisatie aantoonbaar in control op alle verwerkingen van persoonsgegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming
(AVG) en wet Politiegegevens (WPG).