Bespaar (veel) tijd met onze ENSIA ondersteuning

Hoeveel tijd besteed je aan de voorbereiding, uitvoering en afhandeling van ENSIA en is die tijdsinvestering acceptabel? 

Maak gebruik van ons ontzorgingspakket voor ENSIA. Een goede voorbereiding is (minimaal) het halve werk. De Key2Control software ontzorgt vooral door te organiseren en te standaardiseren. Onze aanpak is pragmatisch en vooral gericht op het instandhouden van de PDCA-cyclus ofwel het zogenaamde vliegwiel dat de “inhoud” borgt. Dat is immers de kern van een beheersingsproces.

  • Als CISO is de focus gericht op naleving van de BIO.
  • Als ENSIA-coördinator is de focus gericht op het tijdig aanleveren van betrouwbare input voor het ENSIA-portaal.

Dat kan in de praktijk wel eens schuren en zeker als de CISO tevens ENSIA-coördinator is. Dan kan een situatie ontstaan dat door bijvoorbeeld tijdgebrek het zogenaamde vliegwiel onvoldoende aandacht krijgt en daardoor afzwakt of stil komt te liggen. Dan is de kans groot dat al het opgebouwde als los zand op de grond valt en de organisatie weer terug bij af is.

Ons ontzorgingspakket helpt om het vliegwiel in stand te houden en de vereiste input voor ENSIA op tijd te leveren zonder daarbij de organisatie onnodig te belasten. We hebben jarenlange ervaring met het gebruik van ons ISMS in relatie tot ENSIA.

ISMS en ENSIA?

Beide omgevingen kunnen prima in harmonie met elkaar samenwerken mits je daarbij de juiste stappen onderneemt. Het ISMS is en blijft vooral gericht op continu verbeteren en het verder uitbouwen voor objecten (informatiesystemen) die weliswaar niet genoemd worden in ENSIA, maar wel vanuit het oogpunt van informatiebeveiliging doorslaggevend zijn voor de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan informatiesystemen in het kader van de Wet politiegegevens of in het sociaal domein (bijstand, jeugdzorg, WMO, schuldhulpverlening, etc).

Wat bieden wij?

Wij voeren vroegtijdig een scan uit op het ISMS van jouw organisatie om samen te bepalen welke aanpak geschikt is voor het levend houden van de PDCA-cyclus. Hierbij kijken we naar de BIO én leggen we een basis voor het opleveren van input voor ENSIA. Deze scan en bespreking van de resultaten kunnen we zelfs op afstand doen. Dat geldt ook voor het plannen van noodzakelijke taken in het ISMS ten behoeve van ENSIA.

Voor al deze activiteiten brengen we 1 dag in rekening volgens de strippenkaartmethode. Als jouw organisatie nog niet werkt met onze strippenkaart, kun je deze eenvoudig aanvragen via [email protected]

ENSIA ondersteuning

Heb je behoefte aan meer ondersteuning? Zit jouw organisatie krap in de tijd? Dan bespreken we graag aanvullende ondersteuning. Een belangrijk voordeel hierbij is dat wij uiteraard de inzet van onze software zo optimaal mogelijk gebruiken en jij die ervaring weer kunt hergebruiken voor het volgende verantwoordingsjaar.

Geïnteresseerd in ons aanbod?
Neem dan gerust contact op. Wij zijn je graag van dienst.

Aanvraag ENSIA ondersteuning

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.