Aanmelden Ronde tafel bijeenkomst “De toekomst van informatiebeveiliging en interne controle bij gemeenten”

Na 2 druk bezochte ronde tafel bijeenkomsten in Den Bosch en Zwolle en op verzoek van vele gemeenten organiseren Baker Tilly IT Advisory en Key2Control op 14 november en 12 december aanvullende ronde tafel bijeenkomsten in Goes en Amsterdam. U wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en krijgt praktische handvatten om informatiebeveiliging en interne beheersing naar een hoger plan te trekken binnen uw gemeente. Dit in aansluiting op nieuwe wet- en regelgeving en andere ontwikkelingen op dit vlak. Tevens krijgt u een korte demonstratie van de GRC-applicatie van Key2Control die al deze processen ondersteunt.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor CISO | (Concern)Controllers | Gemeenten | Gemeenschappelijke regelingen

Data en locaties

Donderdag 14 november
1300-1700u

Baker Tilly
Stationspark 8, 4462 DZ Goes

Donderdag 12 december
1330-1730u

Rosarium Amstelpark
Amstelpark 1, Europaboulevard, 1083 HZ Amsterdam

Introductie bijeenkomst

Als gemeente verwerkt u veel gevoelige informatie. Gegevens van burgers mogen echter niet op straat komen te liggen. Informatiebeveiliging is dan ook een ‘hot topic’. ENSIA helpt gemeenten de verantwoording over informatieveiligheid verder te professionaliseren.

Vanaf 1 januari 2020 gelden er aangescherpte wettelijke normen (BIO – Baseline Informatiebeveiliging Overheid) voor informatiebeveiliging voor alle overheidsinstellingen, waar u zich nu al op moet gaan voorbereiden.  Daarmee neemt het belang van dit dossier voor uw organisatie toe, maar ook uw verantwoordingsinspanningen die daarmee gepaard gaan. Ook de toegenomen aandacht voor in control statements en verbijzonderde interne controle leidt tot toegenomen aandacht voor procesbeheersing en verantwoordingsinspanningen.

Tijdens de bijeenkomst praten wij u bij over de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de in control statement, en krijgt u praktische handvatten om deze dossiers op een goede wijze binnen uw gemeente op te pakken. Met specifieke aandacht voor efficiency, om de toename in verantwoordingsinspanningen zo goed mogelijk te adresseren.

Wij hebben daartoe het volgende, interessante programma voor u ontwikkeld.

Technologische ontwikkelingen

Wij maken van de gelegenheid gebruik om u deze middag ook kennis te laten maken met enkele relevante technologische ontwikkelingen, die in het kader van informatiebeveiliging, in control en verantwoording afleggen van waarde kunnen zijn voor uw organisatie. Tevens krijgt u een korte demo van het ISMS-systeem van Key2Control dat als ondersteuning bij de implementatie van de BIO ingezet kan worden. Dit systeem is ook geschikt als bredere GRC-toepassing op het gebied van integrale interne beheersing en rechtmatigheid.

Ervaringen uitwisselen

Deelnemers aan de ronde tafel bijeenkomsten zijn CISO’s en controllers van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid om kennis te maken met de andere deelnemers en met elkaar van gedachten te wisselen over de uitdagingen die informatiebeveiliging binnen gemeenten met zich meebrengt.

Programma

13.00 – 13.30 uur       Inloop en ontvangst
13.30 – 13.45 uur       Opening
13.45 – 14.45 uur       Update Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO)
                                   door Rob Havermans, director IT Advisory
14.45 – 15.00 uur       Pauze
15.00 – 15.45 uur       In control statement: wat betekent dit voor gemeenten?
                                   door David Zijlmans, partner Advisory Public Sector
15.45 – 16.00 uur       Pauze
16.00 – 16.45 uur       Nut en noodzaak van ISMS en GRC tooling
                                   door Arie Hartog, directeur Key2Control
16:45 – 17:00 uur       Samenvatting met belangrijkste conclusies
17.00 – 17.30 uur       Netwerkborrel

Inschrijven!

Deelname is alleen mogelijk op basis van voorinschrijving via onderstaand formulier. Het volledige programma ontvang je na inschrijving.

Heeft u nog vragen over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Arie Hartog of Bart Suers of met Dennis Cuijpers van Baker Tilly, +31 6 156 260 29 of [email protected].

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]