In control met… Bart

Je leest artikelen, nieuws, nieuwsbrieven of blogs van Key2Control. Misschien neem je regelmatig deel aan een webinar. Er is veel te vertellen over GRC en interne beheersing. Maar wíe zijn de mensen van Key2Control? In de blogserie ‘In control met…’ laten we je kennismaken met het team.

In deel 2 van de blogserie stellen we Bart aan je voor:

Wie is Bart? En wat is jouw rol bij Key2Control?
“Bart Suers, ik ben directeur bij Key2Control, getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en ben al meer dan 20 jaar actief voor lokale overheden, vooral gemeenten. Vanuit een bedrijfskundig perspectief is interne beheersing en verbetering voor gemeenten een heel complexe uitdaging. En hoewel gemeenten veel op elkaar lijken qua bedrijfsprocessen, merk ik dat het organiseren van interne beheersing bij elke gemeente weer anders is. Ik verdiep me daar graag in. Soms te graag. Want mijn valkuil is dat ik in mijn werk altijd probeer het béste resultaat te behalen, terwijl een góed resultaat net even wat meer rust brengt in mijn werk/privé balans. Gelukkig heb ik een aantal goede mensen om mij heen die mij ook op mijn plaats zetten als ik eens te weinig oog heb voor een goede balans.”

Waar heb jij je de afgelopen week in je werk mee bezig gehouden? En wat staat er komende week op de planning?
“Mijn werk is elke dag anders. Omdat we met een hecht team werken, variëren mijn werkzaamheden van klantgesprekken, presentaties voor potentiële klanten, het geven van trainingen of begeleiden van een implementatie. Die variatie maakt het leuk en houdt ons allemaal scherp om steeds de juiste vertaalslag te maken hoe de Key2Control software onze klanten helpt en hoe we de software oplossing nóg beter kunnen maken.”

Bij Key2Control draait alles om integrale interne beheersing. De PDCA-cyclus staat daarin centraal. Welke fase past het beste bij jou? Ben je meer een Planner, een Doener, een Checker of een Actienemer?
“Als ik mezelf daarin verplaats, ben ik toch wel de actienemer. Want een actie volgt uiteindelijk na een proces waarin je overlegt, inzicht krijgt, afwegingen maakt en dan pas aan de slag gaat. Het uitzoeken, kennis opdoen en niet te impulsief te werk gaan past wel bij mij.”

Wat maakt Key2Control voor jou bijzonder?
“Key2Control is bijzonder voor mij omdat we met een hechte groep professionele en gedreven mensen samenwerken om onze visie waar te maken. Het bijzondere daarbij is dat ik bijna dagelijks merk dat we dat ook écht doen: dicht bij jezelf blijven als organisatie en waarmaken wat je belooft. Het interne beheersingsvraagstuk is best complex en voor elke organisatie anders. Wat ik bijzonder vind is dat we software hebben bedacht die in elke situatie past en waarvan gebruikers vinden dat het duidelijkheid biedt en rust brengt omdat we met de software die complexiteit eenvoudig afbeelden.”

Kun je een situatie of moment beschrijven waarop je iets bijzonders hebt meegemaakt bij Key2Control?
“Een bijzonder moment dat ik meemaakte was na een intensieve dag kerngebruikers trainen. Één van de aanwezigen gaf aan parttime te werken, maar zó enthousiast te zijn over het gebruik van de software dat ze had aangegeven graag meer te willen werken. Dat vind ik persoonlijk één van de mooiste complimenten voor onze organisatie. Wat me ook echt is bijgebleven is dat we na een lange periode van geen klantbezoeken (vanwege corona) eindelijk weer bij onze klanten langs konden gaan. Ik heb toen telkens een verse Limburgse vlaai meegenomen; dat leverde hele leuke momenten op.”

Waar staat Key2Control over 3 jaar volgens jou?
“Over 3 jaar hoop ik dat heel veel gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en andere lokale en regionale overheidsinstellingen Key2Control écht ontdekt hebben als een effectieve softwareoplossing die aantoonbaar bijdraagt aan het beheersen, verbeteren en verantwoorden van hun bedrijfsprocessen.”

Heb je een tip voor (potentiële) klanten?
“Kijk bij je potentiële leverancier verder dan een goed verhaal of een mooie demonstratie. Dat is een momentopname waarop iedereen zich goed wil presenteren. Vraag naar referenties en bezoek huidige gebruikers ook echt. Praat met elkaar. Dan komt de praktijkervaring van dat verhaal en die demonstratie pas echt in perspectief te staan.” 

 

Maak ook kennis met Suzanne en Pim.

Wil je meer weten over Key2Control? >