Gebruikers denken écht mee over doorontwikkeling software

Expertgroepen halen de krenten uit de pap

De digitale transformatie leidt bij veel organisaties onherroepelijk tot een stijging van de ICT-uitgaven. Het gevolg hiervan is een groeiend bewustzijn om een weloverwogen keuze te maken voor een ICT-leverancier. Organisaties vinden het steeds belangrijker om met zekerheid ook een vinger in de pap te hebben bij de (door)ontwikkeling van de software die ze afnemen. Bij Key2Control bieden we die zekerheid. Via onze Expertgroepen denken gebruikers van Key2Control écht mee over de doorontwikkeling van de software, zo halen zij de krenten uit de pap.

Door Bart Suers

Gebruikersverenigingen?

Het lijkt niets nieuws onder de zon; gebruikers willen altijd meepraten en meedenken over de manier waarop ze de software die ze gebruiken kunnen verbeteren. De grote ICT bedrijven hebben dit in het verleden geïnstitutionaliseerd door het oprichten van een gebruikersvereniging. Zo’n vereniging ontpopte zich soms als een vakbond van gebruikers tégen de leverancier om vooral zaken af te dwingen. Vanwege die gescheiden rechtsvormen en strakke spreekbuisconstructie werd de klant-leveranciersverhouding nog eens extra bevestigd en daarmee in stand gehouden. De snelheid waarmee de technologische ontwikkelingen én kansen zich voordoen vragen om minder rigide verstandhoudingen. Gebruikersverenigingen transformeren dan ook steeds meer naar community ’s. Maar is die transformatie voldoende? Er blijven immers nog drie barrières intact die de échte dialoog over de inhoud in de weg staan:

 • Betaald lidmaatschap
 • Indirecte vertegenwoordiging
 • Beperkte invloed op afstand

Ons antwoord: Expertgroepen!

De Key2Control Expertgroepen halen ook deze drie barrières weg. Een Expertgroep is écht een andere manier om als betrokken gebruiker invloed te hebben op ontwikkelingen.  De Expertgroepen denken écht mee over de doorontwikkeling van de Key2Control software. Door zelf wensen in te dienen en wensen van andere gebruikers samen te bespreken, te valideren en te prioriteren.

5 voordelen van Expertgroepen vs. gebruikersverenigingen

 1. Er is geen sprake van een klant-leverancier verhouding. Gebruikers van de software bespreken voor hen relevante ontwikkelwensen samen met deskundigen van Key2Control.
 2. Deelnemers aan de Expertgroep hebben verregaand inzicht in de doorontwikkeling van de ontwikkelwensen die voor een specifieke doelgroep belangrijk zijn.
 3. Deelnemers hebben directe invloed op de doorontwikkeling. Ze beoordelen, prioriteren wensen en bespreken die met elkaar.
 4. Deelnemers doen diepgaande kennis op over de mogelijkheden van de software en gebruiken die kennis om de software zo goed mogelijk te benutten voor de eigen organisatie.
 5. Deelnemers zijn onderdeel van een netwerk van gelijkgestemde professionals. Contact onderhouden en best-practices uitwisselen is zo heel eenvoudig.

Oprichting Expertgroepen

Gebruikers die gebruikmaken van het Management Control Systeem van Key2Control kunnen zich kosteloos aanmelden, aanhaken is op elk moment mogelijk. Op 24 januari jl. vond de digitale startbijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomst zijn zes Expertgroepen geïntroduceerd:

 • Expertgroep Auditmanagement
 • Expertgroep Risicomanagement
 • Expertgroep Informatieveiligheid
 • Expertgroep Financiële rechtmatigheid
 • Expertgroep Fiscale rechtmatigheid
 • Expertgroep Bedrijfscontinuïteitmanagement

Meer weten?

Neem een kijkje op onze Expertgroepen informatiepagina >>
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn ervan overtuigd dat een persoonlijk gesprek altijd toegevoegde waarde heeft.