Vele voorbeelden leiden naar een stabiele beheersorganisatie

Terugblik Relatiedag 2022

Tijdens onze relatiedag, eind september, stond elkaar écht weer ontmoeten centraal. We zijn geïnspireerd door diverse sprekers, ieder met hun eigen praktijkverhaal, en we werden aan het denken gezet door onze keynote spreker over wat integriteit is en met ons doet. Een interessante dag om op terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken.

In de ochtend: de mens als beslissende factor

Software is niet meer dan gereedschap. Maar laat het goed gereedschap zijn dat structuur biedt en standaardisatie brengt om met elkaar toe te werken naar die stabiele beheersorganisatie. Collega Gerrit Goud deelde praktische tips om meer rendement te halen uit het gebruik van de Key2Control software. Dat enkel het maken van rationele keuzes over welke beheers- en verbetermaatregelen prioriteit krijgen niet voldoende is, werd al snel duidelijk. De mens is altijd de bepalende factor en staat vaak voor ingewikkelde keuzes. Meijke Fijneman van KPMG confronteerde de aanwezigen tijdens haar keynote met enkele pittige dillema’s. Ze leerde ons dat het maken van keuzes niet zo zwart-wit is als het vaak lijkt te zijn.

In de middag: de praktijk van de stabiele beheersorganisatie

Het middagprogramma maakte duidelijk dat er vele wegen leiden naar een stabiele beheersorganisatie. Elke spreker gaf een inkijkje in zijn of haar praktijkervaring van het afgelopen jaar. Vanuit de Coöperatie Parkeerservice vertelde Anneke Dunnewind over haar ervaringen bij het behalen van de ISO certificering vanuit het thema informatiebeveiliging. Jules Smolenaars van de gemeente Landgraaf deelde zijn ervaringen met betrekking tot de fiscale rechtmatigheidsverantwoording waar elke organisatie mee te maken krijgt vanaf 2023. Hans van Dinther van Vervoerregio Amsterdam (VRA) ging in op zijn aantoonbaar resultaat. De VRA kreeg erkenning van de accountant dat de interne beheersing van de financiële rechtmatigheid op orde is. Hét bewijs dat de VRA binnen een jaar grote stappen heeft gezet. John Rayer van Gemeente Venlo vertelde tenslotte over de meerwaarde van een kwaliteitssysteem voor informatiebeheer.

Natuurlijk heeft iedereen de gemeenschappelijkheid van de inzet van de Key2Control software. Feit is dat de route naar een stabiele beheersorganisatie pas echt ingezet wordt als door het gebruik van de software samenwerking ontstaat tussen mensen en samenhang zichtbaar wordt in resultaat. En de route naar een stabiele beheersorganisatie is zeker géén mooi geasfalteerde weg. Iedereen herkent de hobbels die genomen moeten worden zoals de vraag; hoe richt ik mijn organisatiebesturing in of hoe zorg ik voor zichtbare resultaten? Vragen die ook tijdens de lunch en de borrel onderwerp van gesprek waren.

“Netwerken was weer eens écht ontmoeten”

De waardering van de relatiedag met gemiddeld een 8 is iets waar we natuurlijk trots op zijn. Uiteindelijk is de route naar een stabiele beheersorganisatie vooral mensenwerk. Het leggen van nieuwe contacten om praktijkervaringen uit te wisselen werd door vrijwel iedereen genoemd als belangrijkste argument om volgend jaar weer onze relatiedag te bezoeken. Wij kijken daarom terug op een geslaagde dag waar onze klanten en businesspartners elkaar weer écht konden ontmoeten.


Ben je benieuwd wat Key2Control kan betekenen voor jouw organisatie?

We zijn ervan overtuigd dat een persoonlijk gesprek altijd van toegevoegde waarde is.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.