Webinar implementatie Wet Politiegegevens (Wpg)

In juni 2021 publiceerde NOREA het normenkader voor gemeenten om aantoonbaar te kunnen voldoen aan de vereisten van de Wet Politiegegevens (Wpg). Voor ons reden om na dat 1e jaar eens terug te blikken. Daarom gaven we een webinar waarin we best-practices deelden over de invoering van de Wpg en de manier waarop Key2Control diverse gemeenten heeft ondersteund.

We blikten tijdens het webinar terug aan de hand van twee gemeenten die Key2Control hebben ingezet bij de implementatie van de Wpg. En we lieten uiteraard zien hoe je zelf aan de slag kunt.

De verplichte externe audit in 2021 bij de implementatie van de Wet Politiegegevens (Wpg) heeft nogal wat stof doen opwaaien. Uiteindelijk werd de verplichting van de externe audit per 2021 van tafel geveegd. Maar dat is geen reden om achterover te leunen, want dit jaar zal er alsnog aan die externe audit verplichting moeten worden voldaan.

Het is verstandig om daar een interne audit aan te laten voorafgaan. Bij de interne audit kan worden vastgesteld of bij de activiteiten van Boa’s de bescherming van persoonsgegevens conform de wettelijke uitgangspunten van de Wpg plaatsvindt.

Een aantal gemeenten waren in 2021 wel al helemaal voorbereid op de externe audit. Dit mede dankzij het gebruik van het normenkader. Tijdens het webinar deelden zij hun ervaringen.

Wil je meer weten over de implementatie van Wpg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij praten je graag bij.

Tags: