Whitepaper Interne beheersing van de uitvoeringskwaliteit van ICT-inkoop en leveranciersmanagement

eSpecialisten en Key2Control introduceren een kwaliteitssysteem specifiek voor ICT-Inkoop en Leveranciersmanagement.

Met deze oplossing kunnen overheidsorganisaties de integrale interne beheersing organiseren en aantoonbare verbetering realiseren op de uitvoeringskwaliteit van hun inkoop- en aanbestedingsproces en het managen van ICT-leveranciers relaties. De geïntegreerde aanpak van eSpecialisten en inzet van Key2Control software zorgt ervoor dat de uitvoeringskwaliteit wordt verhoogd en de uitvoeringsprocessen aantoonbaar in control zijn.

Tijdens een reeks webinars in november, december en januari, wordt het nut en de noodzaak van een kwaliteitssysteem voor ICT inkoop en leveranciersmanagement uitvoerig besproken. En wordt de oplossing in Key2Control live gedemonstreerd. U kunt zich hier nog inschrijven.

In de aanloop naar deze webinars zijn 4 blogartikelen gepubliceerd waarin meer wordt verteld van hoe je dit adequaat kunt organiseren. Daarvan is nu een whitepaper beschikbaar. Deze whitepaper haakt in op een eerder gepubliceerde vierdelige blogserie waarin deze aanpak is toegelicht. Er wordt dieper ingegaan op het vraagstuk kwaliteitsverbetering en interne beheersing en hoe dat praktisch kan worden georganiseerd en geïmplementeerd. Het whitepaper kunt u downloaden door het invullen van onderstaand formulier:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Het organiseren van interne beheersing van de uitvoeringskwaliteit in deze bedrijfsprocessen is geen sinecure. Dat blijkt wel uit verschillende onderzoeken. Gemeenten in het bijzonder hebben vaak hun inkoopdocumentatie niet op orde en beschikken ook vaak niet over een adequate inkoopstrategie blijkt uit jaarlijks onderzoek van het Ministerie van BZK. De rechtmatigheid van inkoop en aanbestedingen kan hierdoor niet altijd worden aangetoond. Grote boosdoener zijn Inkoop en aanbestedingstrajecten van ICT. Gemeenten hebben dus een solide aanpak en slimme beheersorganisatie nodig die effectief en efficiënt ondersteuning biedt aan concerncontrol, inkoop en de uitvoeringsorganisatie.

Het kwaliteitssysteem in Key2Control is als aparte module beschikbaar in de bestaande Key2Control GRC software.  eSpecialisten biedt daarbij een specifieke implementatie- en adoptieaanpak waarmee op een gecontroleerde en gestructureerde wijze ICT-inkoop, ICT-aanbesteden en het ICT-Leveranciersmanagement aantoonbaar kan worden beheerst en verder geprofessionaliseerd.  Onderdeel van die aanpak is een Masterclass om de uitvoeringsorganisatie én het management mee te krijgen in deze veranderopgave. Meer informatie vindt u op de website van eSpecialisten