Nieuwe kennismiddag Kwaliteitssysteem Informatiebeheer

 

Integrale interne beheersing vraagt nadrukkelijk om samenwerking tussen de CISO, privacy officer /FG en informatieprofessional om gezamenlijk het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen van digitale transformatie. Denk daarbij aan zaakgericht werken voor de Omgevingswet, de AVG in relatie tot bijvoorbeeld samenwerkingsverbanden, de voorbereiding op de BIO en de modernisering van de Archiefwet in relatie tot de Wet Open Overheid. Informatieveiligheid is nu een gedeelde verantwoordelijkheid voor iedereen binnen een overheidsorganisatie. Bestuurlijke nut en noodzaak wordt onderkend maar hoe zet je dit om in een mandaat mét prioriteit?

 

Na de succesvolle kennismiddag in Heerenveen op 22 november, organiseren Key2control en Doxis opnieuw deze kennismiddag ditmaal in samenwerking met provincie Utrecht op 24 maart aanstaande. Tijdens deze middag gaan we dieper in op hoe je deze uitdagingen integraal kunt organiseren. Er komen best-practices aan bod en we bespreken concreet onze adviezen en aanpak waardoor u handvatten heeft om direct de volgende dag toe te passen. De toezichthouder en tevens archiefinspecteur van de provincie Utrecht zal ook aanwezig zijn.

Deze middag geeft onder meer antwoord op vragen als

  • Hoe ontwikkel je organisatiebewustzijn (nut, noodzaak en urgentie) voor een succesvolle samenwerking tussen informatiebeveiliging, privacybescherming en informatiebeheer?
  • Hoe organiseer je de samenwerking tussen de CISO, privacy officer /Functionaris Gegevensbescherming en informatiebeheerder om te komen tot een integrale aanpak van informatiebeheer?
  • Hoe kun je met een Kwaliteitssysteem Informatiebeheer, gebaseerd op KIDO, snel aantoonbare kwaliteitsverbetering realiseren?
  • Hoe zorg je ervoor dat elke medewerker verantwoordelijkheid neemt voor correct digitaal informatiebeheer?

Antwoorden uit de praktijk

In een tijd waarin informatie hét belangrijkste kapitaal is kan de moderne informatieprofessional niet zonder een goed kwaliteitssysteem. Daarom organiseren Doxis en Key2Control in samenwerking met Provincie Utrecht een kennismiddag voor informatieprofessionals. Het programma bestaat uit een tweetal bijdragen van sprekers over de opzet en implementatie van een kwaliteitssysteem voor informatiebeheer en alles wat daarbij komt kijken. We sluiten af met een interactieve paneldiscussie.

De middag bestaat uit een gevarieerd programma met sprekers, een interactieve paneldiscussie en voldoende gelegenheid om te netwerken met vakgenoten.

Dit neem je mee naar huis

  • Je weet hoe je met een Kwaliteitssysteem Informatiebeheer, gebaseerd op bijvoorbeeld KIDO, snel aantoonbare kwaliteitsverbetering realiseert.
  • Je weet hoe je medewerkers slim kunt verleiden.
  • Verantwoordelijkheid te nemen voor correct digitaal informatiebeheer.
  • Je weet hoe je slim kunt samenwerken met de CISO en privacy officer/ Functionaris Gegevensbescherming om te komen tot een integrale aanpak van informatiebeheer.

Datum en locatie

Dinsdag 24 maart 2020, 13:00 – 16:00 uur met aansluitend een netwerkborrel, Provincie Utrecht, Archimedeslaan 6, 3508 TH Utrecht.

Voor wie?

Deze middag is bedoeld voor informatieprofessionals in de breedste zin van het woord. Informatiemanagers, beleidsadviseurs/ coördinatoren DIV, Recordmanagers, Functionarissen Gegevensbescherming, privacy officers en CISO’s. Deelname is gratis op basis van inschrijving vooraf. Deze bijeenkomst is niet bedoeld voor leveranciers. Naast kennisdeling is er genoeg ruimte om te netwerken onder meer tijdens de afsluitende borrel.

Inschrijven!

Deelname is alleen mogelijk op basis van voorinschrijving via onderstaand formulier. Het volledige programma ontvang je na inschrijving.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
Tags: