Reset de gemeentelijke ICT

Het boek “Reset de gemeentelijke ICT: op zoek naar een evenwicht tussen zelf doen en uitbesteden”, van Kees Groeneveld en Herman Timmermans, gaat over het huwelijk tussen de overheid en ICT. Ze horen onlosmakelijk bij elkaar maar zijn niet altijd een gelukkige combinatie. Op ICT gebied gaat het bij de overheid te vaak mis. Lokale overheden besteden omgerekend 90 euro per inwoner per jaar aan ICT. Een fors bedrag om te verantwoorden. Recente inbraken op gemeentelijke netwerken en regelmatige datalekken maken pijnlijk duidelijk hoe ingrijpend de effecten zijn op de bedrijfscontinuïteit en hoe lastig het is om die forse investeringen aantoonbaar te verantwoorden. De komende jaren verwachten we dat interne beheersingsprocessen van ICT nog complexer worden. Mede veroorzaakt door snelle technologische ontwikkelingen en een groeiende afhankelijkheid van ICT-leveranciers. Voor elke interne beheersingsprofessional wordt het een steeds grotere uitdaging om die complexe ICT-omgevingen te beheersen, te borgen en voor bestuurders om te verantwoorden. Ook ICT-(leveranciers)management is een essentieel onderdeel van een integrale interne beheersingsaanpak. Een duidelijke visie, beleid en een gestandaardiseerde aanpak van interne beheersing zijn onontbeerlijk.

Van papier naar praktijk

Key2Control heeft ook een bescheiden bijdrage mogen leveren aan dit boek. Dus dit boek onderstreept onze overtuiging en aanpak. Ook leggen we de verbinding van papier naar praktijk. Want in samenwerking met één van de auteurs van dit boek, die verbonden is aan onze businesspartner eSpecialisten, hebben we een standaard normenkader ontwikkeld. Daarmee kan ICT-(leveranciers) management worden opgenomen in de integrale interne beheersingsaanpak in Key2Control GRC software.

 

Aan de slag?

In de Key2Control software kun je snel aan de slag met het normenkader dat is afgeleid uit dit boek ontwikkeld door eSpecialisten. Dankzij de gestandaardiseerde aanpak borg je ICT-leveranciersmanagement in de praktijk.

Vraag een demo aan:

 

Demo pop-up

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.